Hus og have

Fordelene ved at holde en båd i en havn

Uanset om du bruger din båd til fritidsformål eller til at tjene til livets ophold, er der stor sandsynlighed for, at du ønsker at parkere den et sikkert sted. Og det er præcis, hvad havnepladser tilbyder. Ved at holde din båd i en havn vil den ikke blot være sikker og beskyttet, men du vil også nyde godt af en lang række andre fordele. Lad os se nærmere på, hvorfor det er en fremragende idé at have din båd i en havn

Bekvemmelighed og tilgængelighed

Den primære fordel ved at bruge havnepladser er bekvemmelighed og tilgængelighed. Det sidste, du ønsker, er trods alt at skulle transportere din båd fra et sted til et andet, hver gang du ønsker at bruge den. Ved at holde din båd fast fortøjet på ét sted elimineres dette problem, da du får adgang, når du har brug for det, uden at skulle vente på, at en anden person trailer den for dig. Desuden findes der havne i nærheden af de fleste populære sejlsportsdestinationer, så uanset hvor du beslutter dig for at tage din båd hen, vil der sandsynligvis være et sted i nærheden, hvor den kan ligge sikkert, når den ikke er i brug

Besparelser på omkostningerne

At holde din båd tæt på betyder også, at visse omkostninger i forbindelse med at eje og vedligeholde den kan reduceres drastisk. Da de fleste havne f.eks. tilbyder elektricitet og vand på stedet, kan behovet for kostbar vedligeholdelse af disse systemer om bord på selve fartøjet elimineres eller reduceres betydeligt. Dette kan føre til betydelige besparelser over tid – ikke kun på vedligeholdelse, men også på brændstof, da din motor ikke behøver at køre så ofte, hvis din båd heller ikke bevæger sig så meget! Desuden tilbyder mange havne også rabatter på deres fortøjningsafgifter, hvis flere både ligger der i løbet af sæsonen, hvilket kan betyde endnu flere besparelser for dem, der ejer flere fartøjer!

Sikkerhed

Havnepladser giver også øget sikkerhed sammenlignet med at lade sit fartøj ligge fortøjet ude på havet eller op ad floden. Mange havne har nu installeret CCTV-kameraer, som holder øje døgnet rundt, så enhver mistænkelig aktivitet hurtigt kan blive afhjulpet, inden der sker skader eller tyveri. Desuden har de fleste havne personale ansat, som patruljerer området regelmæssigt, så eventuelle problemer eller problemer med bådene hurtigt kan løses, før de bliver til større problemer senere hen!

At have en båd fortøjet i en havn giver mange fordele sammenlignet med andre muligheder som f.eks. at holde den ude på havet eller på en flodbred i indlandet. Havne giver bekvem adgang, når der er behov for det, samt besparelser på grund af deres el- og vandforsyningspunkter sammen med potentielle rabatter for flere både, der ligger der i løbet af sæsonen! Sikkerheden er også forbedret takket være overvågningskameraer og regelmæssige patruljer, hvilket gør dem til ideelle steder for dem, der ejer fartøjer, der ønsker ro i sindet, når de er væk fra deres både under længerevarende ture væk hjemmefra! I sidste ende giver valget af en havneplads ejerne mange fordele i forhold til andre muligheder, hvilket gør dem til et fremragende valg, uanset om de bruges til fritidsbrug eller professionelt!

Comments are closed.

0 %