Om

Personen bag...


Tante Grøn

Jeg, én Homo Hortulanus

 

 

Særlige karakteristika, hvorpå du altid kan kende en Homo Hortulanus:

 

- Har ALTID sorte, korte og flossede negle.

 

- Ses ofte med rifter på arme og ben, efter nærkontakt mod rosenbuske.

 

- Har et atypisk bevægelsesmønster, bevæger sig oftest med den forkerte ende i vejret. 

 

- Taler et udødt sprog, det meste af tiden.

 

- Ses ofte med overdimensionerede overarmsmuskler, fremkommet af at slæbe vand i kander. 

 

- Taler uafbrudt i latiniserede vendninger ved mødet med en artsfælle.

 

- Gestikulerende og bliver meget let begejstret.

 

- Fryder sig over andre artsfælles grønne succes'er.

Jeg har altid elsket blomster. Jeg plejer at sige, at jeg må være født med nektar i blodet. Mine allerførste barndomserindringer handler alle om blomster. Om engens og grøftekantens blomster. Og om de haver, jeg færdedes i. Jeg husker hver en blomst, som var det i går. Jeg husker, hvordan jeg som lille plukkede  tulipanhovederne af i mine forældres have, for bagefter at gå ind og lægge én på hver tallerken, da der var dækket fint op til gæster. Jeg har højst været 3 år. Blomster har altid været en stor del af mit liv. At plukke dem, arrangere dem i vaser og binde kranse af dem, har for mig været den naturligste ting i verden. Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg bruger haven og blomsterne som terapi. Haven har været vidne til både mit livs lykkeligste og tungeste øjeblikke.


Jeg har også altid elsket at skrive. Lige fra jeg lærte alfabetet og kunne begynde, at skrive de første små sætninger, har jeg fundet stor glæde i at skrive.


Mange år senere, og ad utallige snørklede veje, gik mine to passioner pludselig op i en højere enhed, og jeg kunne slå to fluer med eet smæk ved at blive både haveejer og havebogsforfatter. Jeg plejer at sige, at jeg er havedyrkende skribent eller skrivende havedyrker. De to ting smelter fuldstændig sammen for mig. 


I år 2000 overtog min mand og jeg en have, som bestod af en græsplæne, et lillebitte rektangulært bed med raketblomster, en opstammet pil og et birketræ. Men det var jo blomster, det skulle handle om. Så ad åre, har vi ved fælles hjælp omdannet græsørkenen til en fordansket udgave af en engelskinspireret cottagehave, hvor netop blomsterne og frodigheden er i fokus.


Hvis du har lyst til at følge med i vort haveliv, kan du følge mig på IG, hvor jeg dagligt beretter om årets gang i haven. Udover at passe og nyde haven, dyrker jeg også stadig min store passion for at plukke blomster, arrangere dem, og pynte op med dem. Hele året rundt. Både inde og ude i haven. Måske mødes vi på IG eller en havesti et eller andet sted?Alle rettigheder vedrørende dette website, tilhører Tantegroenshave.dk